February 23, 2012

Some bugs detected during arch testing

Just wanted to share some list of bugs I've recently hit during arch testing / stabilization. Especially useful for that is testing of reverse dependencies.

bug #387789 - app-office/passepartout-0.6_p1 failed (compile phase)
bug #390805 - dev-embedded/ftdi_eeprom-0.2 fails to compile
bug #397513 - dev-util/netbeans-6.8-r1 fails to compile (JavacTask.java:107: package CheckForCleanBuilds does not exist)
bug #398881 - media-libs/libxspf-1.2.0 fails to install (/usr/bin/install: cannot stat `html/*.gif': No such file or directory)
bug #398887 - dev-db/pgadmin3-1.14.1 pre-merge check failed (postgresql-config: command not found)
bug #399469 - dev-python/matplotlib-1.0.1-r1 fails to build with USE=doc
bug #403851 - dev-java/xmlunit-1.3 uses network during src_compile
bug #403859 - dev-db/slony1-1.2.10 fails to compile (error: 'SerializableSnapshot' undeclared)

And bugs that are fixed now:

bug #385403 - dev-php5/pecl-http-{1.7.0-r1,1.7.1} sandbox violation
bug #385423 - games-simulation/crashtest-1.1 fails to build (fltk-config misuse?)
bug #387785 - dev-cpp/gtksourceviewmm-2.10.1 failed (glibmm missing shared doc utilities?)
bug #390831 - media-sound/amarok-2.4.3 fails to compile (config-amarok.h: No such file or directory)
bug #394995 - emerge: InvalidDependString: USE flag 'birdstep' is not in IUSE (REQUIRED_USE contains flag not in IUSE)
bug #399513 - dev-lang/xsb-3.3.2 fails to compile
bug #399621 - media-plugins/vdr-dvd-0.3.7_pre20071113-r1 fails to compile against media-libs/libdvdnav-4.2.0
bug #401137 - dev-java/mx4j-tools-3.0.2 fails to unpack with jython

February 15, 2012

Help wanted with www-client/chromium bugs

Recently some new bugs have been filed against www-client/chromium, mostly related to HTML5 video issues. More feedback on those bugs would help fixing them faster and preventing possible regressions for Gentoo stable users.

By the way, helping with those bugs may be one step for you towards becoming a Herd Tester, and getting a cool badge on Gentoo Bugzilla like this one:

Back to the bugs then:

bug #402787 - html5 video loading progression bar issue
bug #402995 - html5 video loading but not playing
bug #402997 - html5 video sound playback issue

I have not yet tried reproducing above bugs, but the steps to reproduce are not specific enough. Any help with making the bugs more specific and reproducible is welcome, as well as reports of success (i.e. no bug + version of the browser) or failure (i.e. bug reproduced + details).

bug #403449 - doesn't release memory if sandboxed and swap is used

This is a weird bug, and may be kernel-related. I have not yet tried to reproduce, but help is very welcome there, and remember to post the version number of your kernel (uname -r). Always remember to post the version number of www-client/chromium as well.

If you like this post, please use the +1 button or one of the other ways to share. I appreciate your feedback.